Вересень приєднався до літніх місяців, підтримуючи температурний фон на 4-6º вище за норму та оновлюючи рекорди максимальних температур. Із перших 10 днів місяця половина були з денним максимумом температури 30-34º. У вихідні Черкащина продовжить насолоджуватися «вересневим літом».

Про це розповідає начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ЧЕСНО.

Обширний антициклон «Kevin», який повільно переміщується вздовж середніх широт, виключає в нашому регіоні будь-які неприємні погодні сюрпризи. На фоні зростання атмосферного тиску погода буде безхмарною, зі слабким вітром та температурою вдень 21-26º. Вночі внаслідок остигання земної поверхні вона знизиться до 6-11º. На наступному робочому тижні змін у синоптичній ситуації не чекаємо.

Зважаючи на сухий та дуже теплий початок календарної осені, залишається надзвичайний 5 клас пожежної небезпеки. У таких умовах діє заборона на розведення багаття в лісових угіддях. Засмічення довкілля посилює пожежонебезпечну ситуацію. Навіть незначний подих вітру може погнати вогонь у ліс і лихо неминуче. Лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки здатні позбавити від наслідків, завданих пожежею.