Заступник міського голови Ігор Волошин, який також тимчасово виконує обов’язки директора департаменту освіти та гуманітарної політики, провів нараду із освітянами у режимі онлайн. Також участь у нараді взяли заступник директора департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов і директор департаменту охорони здоров’я Всеволод Кульчиковський.

Про це інформує пресслужба Черкаської міськради, передає ЧЕСНО.

Ігор Волошин запитав у директорів шкіл про те, чи у всіх навчальних закладах наразі увімкнули опалення. Більшість керівників шкіл підтвердили, що батареї вже теплі. Вирішення окремих проблемних питань із опаленням заступник міського голови взяв під особистий контроль.

Головний медик Черкас Всеволод Кульчиковський дав освітянам рекомендації щодо роботи в умовах епідемії коронавірусу. Він повідомив, що хоча нині невелика кількість школярів має підтверджений діагноз COVID-19, проте важливо дотримуватися санітарних норм.

«Необхідно не допускати до шкіл учнів і працівників із ознаками застуди. Під час перерв – обов’язково провітрювати приміщення і слідкувати за тим, щоб діти уникали тісних контактів», – наголосив Всеволод Кульчиковський.

Окрему увагу під час наради приділили підготовці до проведення другого туру місцевих виборів, адже багато виборчих дільниць розташовані саме у школах.

«Прошу вас зберегти у належному стані майно виборчих комісій, а також подбати про належне освітлення у місцях, де буде проводитися голосування», – звернувся до директорів шкіл Богдан Бєлов.

Ті ж, у свою чергу, попросили керівництво департаменту розглянути можливість оголошення наступного дня після виборів вихідним у школах, щоб мати час належно підготувати заклади до навчання.

«Ми розглянемо таку можливість і ухвалимо окреме рішення із цього питання», – зазначив Ігор Волошин.