Починаючи з 2016 року за рахунок коштів державного бюджету 142 сім’ї, у складі яких особи з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників антитерористичної операції та члени сімей загиблих учасників АТО, отримали майже 140 млн грн грошової компенсації на придбання власного житла.

Про це інформують в Департаменті соціального захисту населення  ОДА, передає ЧЕСНО.

Там зазначають також про 7 сімей, до складу яких входять учасники АТО – внутрішньо переміщені особи, за п’ять років отримали 5 млн грн, 26 воїнам – інтернаціоналістам виплатили 25,5 млн грн.

За консультацією щодо отримання компенсації на придбання житла необхідно звернутися до місцевого органу соціального захисту населення.

Водночас у межах обласної програми забезпечення учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил і бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України, та членів їх сімей житлом, яка передбачає пільгове кредитування, 80 сімей скористалися вигідними умовами програми та придбали нове помешкання. На реалізацію у 2020 році з місцевих бюджетів передбачили 15,8 млн грн.

За роз’ясненнями ж щодо умов житлового кредитування Департамент рекомендує звертатися до Черкаського регіонального управління Державної спеціалізованої установи „Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву“ за адресою: м. Черкаси, вул. Максима Залізняка, 10, кім. 412.