Міська лікарня Сміли – з теплом. Це черговий крок у боротьбі з політичною безвідповідальністю попередньої місцевої влади.

На цьому наголошує очільник Черкаської ОДА Сергій Сергійчук у своєму Телеграм-каналі, передає ЧЕСНО.

– Найперше, чого ми домоглися, щоб після 26-ти безрезультатних сесій, місто таки розпочало частково сплачувати критичні заборгованості підприємства «Смілатеплокомуненерго» перед «Нафтогазом» і «Черкасигазом», – каже очльник області. – Розраховували, що місцеві псевдо-господарники отямляться і згадають про тих людей, які їх обрали. Ми склали покрокову карту дій для влади міста. Але вони її проігнорували. Якби обласна адміністрація й цього разу не втрутилась, наслідки могли б бути непередбачуваними.  Адже це нонсенс – влада міста в період пандемії Covid-19 залишає напризволяще медичний заклад, в якому лікуються пацієнти з коронавірусом! Це – дно управлінського цинізму!

Хоча наведення ладу з теплопостачанням у окремому населеному пункті не є властивими для голови ОДА справами, наголосив Сергій Сергійчук.

– Відреагували на звернення лікарні, ще одна проміжна проблема вирішена, але головна залишається. Мушу констатувати – попередня влада Сміли знову зірвала опалюваний сезон, – продовжує посадовець. – Через її бездіяльність майже 75% смілян досі залишаються без тепла. 17 котелень міста не підключені до газопостачання через борги. Днями провів спільну нараду із представниками Сміли та «Черкасигазу». Сміла має сплатити 3,6 млн грн для часткового погашення боргу. Після проплати через кілька днів у жителів з’явиться тепло. Сподіваюся, це станеться вже на початку наступного тижня.

Черкаська обласна державна адміністрація направила клопотання до прокуратури та ГУНП щодо притягнення до відповідальності осіб, винних в зриві опалювального сезону в Смілі. Адже в діях членів міськвиконкому вбачають ознаки протиправності. Прокуратура вже відкрила кримінальне провадження.

– Всі мають нести відповідальність, – наголосив очільник Черкащини. – У тому числі й за свою бездіяльність. Це стосується не лише керівництва міста Сміла. І не лише питань опалювального сезону. Це стосується усіх сфер життєдіяльності нашої області.