У Дитячому парку встановили новий мультифункціональний, інклюзивний Дитячий майданчик.

Про це інформує Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, передає ChesnoNews.

Розбудова міської інфраструктури, зокрема, й місць для проведення змістовного дозвілля, є одним з пріоритетів у роботі команди міського голови Анатолія Бондаренка. Одним з основних напрямків є створення інклюзивного простору, особливо для дітей, де вони будуть почуватися комфортно.

У місті приділяють значну увагу для забезпечення всіх умов, щоб діти з обмеженими можливостями могли отримати якісну освіту та весело, цікаво і корисно провести своє дозвілля.

Новий майданчик, який сьогодні відкрили міський голова Черкас Анатолій Бондаренко разом із головою Черкаської ОДА Олександром Скічком – найбільший на Черкащині, площею 1800 квадратних метрів, та пристосований для занять з особливими дітьми. На ньому встановлено близько 30 елементів для різноманітних розваг, розвитку та відпочинку дітей. Це і гірки, різні види гойдалок та каруселей, інклюзивнi та інтерактивні елементи, тенісні та шахові столи, павутинка, пісочниця і батути. Крім того, постелене спеціальне гумове покриття для безпеки під час ігор.

«Переконана, що цей дитячий майданчик сподобається малечі і батькам та стане улюбленим місцем відпочинку та розваг», – зазначає заступниця міського голови, кураторка освітньої галузі міста Анастасия Чубина.

Інклюзивний майданчик – це черговий крок міської влади на зустріч діткам із обмеженими можливостями. Так, у 17-ти закладах загальної середньої освіти відкрито 71 інклюзивний клас, де навчається 101 дитина з особливими освітніми потребами. У трьох закладах (ЗОШ №6, №8 та №32) працює 8 спеціальних класів, де навчається 100 особливих дітей.

Також за останній рік у 8 дошкільних навчальних закладах створено 9 інклюзивних груп, у яких отримують корекційно-ровиткову допомогу 56 дітей. У п’яти закладах дошкілля створено ресурсні кімнати. Загалом у 17-ти закладах дошкільної освіти міста функціонують 26 інклюзивних груп.

Відзначимо, що проєкт найбільшого в області інклюзивного дитячого майданчика у Черкасах втілений спільними зусиллями міської влади та Черкаської ОДА під керівництвом Олександра Скічка в рамках обласного проєкту «Дитинство без обмежень».