Підходить до завершення дорожньо-будівельний сезон на Черкащині. Один з лідерів дорожнього будівництва в Україні Група Компаній «Autostrada» підсумовує свій вклад в розвиток інфраструктури регіону.

Другий рік поспіль ГК «Autostrada» проводить в Черкаській області масштабне будівництво нових доріг, які до цього подекуди не ремонтувалися майже 40 років.

Близько 150 км нових доріг – за два сезони

Працюємо на найбільших транспортних артеріях регіону Н-08 і Н-16, а також на територіальних дорогах.

Цього року Автострада завершила укладання асфальтобетону на низці ділянок автошляху Н-16 Золотоноша – ЧеркасиСміла – Умань загальною протяжністю 52 км. А саме – від с. Носачів до об’їзної м. Звенигородка. На всіх наших ділянках забезпечено основний проїзд.

Саме ця дорога веде до нового арт-об’єкту регіону – «Серця України» (поблизу м. Шпола).

У ході ремонту було відфрезеровано старе дорожнє покриття, влаштовано основу та два шари асфальтобетону. Загалом було укладено понад 120 тисяч тонн щебенево-піщаної суміші і майже 230 тисяч тонн асфальтобетону.

Наразі продовжуємо облаштовувати інфраструктуру. Зокрема, на ділянці поблизу міста Звенигородка йдуть наступні роботи:

– влаштування з’їздів;

– встановлення бар’єрного огородження;

– влаштування труб і водоскидів системи водовідведення;

– укріплення узбіч.

На обході Звенигородки тривають ремонтні роботи на мосту через р. Гнилий Тікич та шляхопроводі, загальна протяжність яких становить 134 м.

На трасі Н-08 БориспільДніпроЗапоріжжяМаріуполь завершили ремонт останнього відрізку наших ділянок цієї дороги в межах краю.

Новий дорожній одяг влаштовано від межі з Київською областю і до повороту на Канів. Цей шлях був у аварійному стані, тож ми провели капітальний ремонт і тепер дорожнє покриття – європейського зразка загальною товщиною понад 50 см.

Таким чином, цього року всі ділянки автодороги Н-08 від міста Золотоноша до кордону з Київською областю будуть введені в експлуатацію.

Нагадаємо, вперше за часів незалежності, наші фахівці відремонтували близько 40 км автошляху Н-08. Влаштували обхід міста Золотоноша, де вперше встановили сучасне освітлення, розширили дорожнє покриття, влаштували додаткові смуги, провели капітальний̆ ремонт мосту через річку Супій та реконструювали шляхопровід через залізничну колію.

Відновили 10 км дороги Т-24-09 “Золотоноша – ДрабівШрамківка від с. Шрамківка в напрямку до Драбова. Це вже друга наша ділянка на цьому автошляху – до цього ми відремонтували 6-кілометровий відрізок.

Ця дорога сполучає дві великі важливі траси – Н-08 “Бориспіль – Запоріжжя – Маріуполь” та М-03 “Київ – Харків”. Автошлях був побудований ще у 1977 році, не ремонтувався 34 роки та був у аварійному стані.

Загалом, за 2021 рік ми влаштували близько 70 км доріг Черкаського краю.

Після завершення будівельного сезону на нас чекає зимове утримання доріг. Всі 18 автодоріг, а це 630 км Черкащини будуть проїзними 24/7. Автострада має сучасний парк техніки, який дозволяє робити все швидко і якісно. А наші співробітники, як професіонали своєї справи, дбають, аби не лише дороги, а й зупинки транспорту, дорожні знаки, мости та інші споруди були функціональними.