Значною підтримкою з боку служби зайнятості у напрямку збільшення кількості робочих місць, є компенсація фактичних витрат роботодавця на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування на нові робочі місця осіб, яким надано статус безробітного.

Про це інформує Тальнівська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

На Тальнівщині така співпраця з роботодавцями є досить дієвою.

Серед постійних клієнтів – підприємець Руслан Береза, який відкрив власну справу ще у 2008 році. Роботодавцем Руслан став у 2012 році, будучи офіційним представником ТОВ «Нова Пошта» у Тальнівській громаді. Уже тоді підприємець знаходив працівників через центр зайнятості.

За час господарської діяльності Руслан Береза створив близько 40 нових робочих місць для жителів Тальнівщини. До місцевої служби зайнятості подавав 43 вакансії, з яких – 38 укомплектовані за сприяння Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості.

Компенсацією фактичних витрат на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування, підприємець вперше скористався у 2018 році. Сьогодні, за працевлаштування безробітних в пріоритетній галузі економіки, підприємець отримав 14 компенсаційних виплат.

Упродовж 2021 року за створення 20 нових робочих місць в Тальнівській громаді, 11 роботодавців отримали компенсацію єдиного внеску. Робочі місця створювались у таких галузях, як: ветеринарія, роздрібна торгівля, вантажні перевезення, організація харчування, інформатизація тощо. У 2021 році роботодавцям Тальнівщини відшкодований єдиний внесок на суму 242,4 тис. грн.