Працівники відділу протидії кіберзлочинам в Черкаській області під час моніторингу соціальних мереж викрили чотирьох підлітків, які просили замінувати заклади освіти в яких вони навчаються, аби не ходити на уроки.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Працівники кіберполіції, поліцейські ювенальної превенції ГУНП в Черкаській області та педагоги провели з підлітками роз’яснювальну бесіду. Правоохоронці наголосили на суспільній небезпеці вказаних діянь та відповідальності, яка передбачена кримінальним кодексом за статтями:

– стаття 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності)

– стаття 258-2 (Публічні заклики до вчинення терористичного акту).

Батьки, приділяйте час дітям. Поговоріть про друзів, з якими вони спілкуються в онлайн. Довідайтесь як вони проводять дозвілля і чим захоплюються. Цікавтесь, які вебсайти вони відвідують та з ким розмовляють. Навчіть своїх дітей відповідальному та етичному поводженню в Інтернеті, вони не повинні використовувати соціальну мережу для розповсюдження пліток, погроз іншим та хуліганських дій. Відповідальність за дії дітей, до їхнього повноліття, несете ви!