Вже не вперше Монастирищенська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості презентує професійне навчання, як одну із соціальних послуг, якою можуть скористатися безробітні громадяни.

Як показує практика, громадяни, які дійсно шукають роботу і бажають працювати, використовують максимум можливостей для того, щоб працевлаштуватися. Одним із шляхів для працевлаштування є отримання нової професії.

Що дає профнавчання за сприяння служби зайнятості?

Це гарантія того, що навчання буде проводитися в закладах освіти, які пройшли відповідний конкурсний відбір, за навчальними програмами, що дають право на отримання відповідної професії та кваліфікації з видачею документів державного зразка. І головне – навчання для безробітних організовується безкоштовно.

Так, протягом 2021 року майже 80 безробітних, що перебували на обліку у Монастирищенській районній службі зайнятості підвищували кваліфікацію та навчалися за такими програмами як: «Особливості в технологіях та охорона праці при виготовлені цегли», «Спеціальне навчання та повторна перевірка знань для операторів котелень та машиністів (кочегарів) котелень», «Спеціальне навчання з питань безпечного виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами та перевірка рівня знань осіб, діяльність яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням і торгівлею пестицидами й агрохімікатами» тощо.

Сьогодні можливості навчання розширюються. Місце навчання часто відіграє вирішальну роль у прийнятті рішення безробітним розпочати на навчання.

Зокрема, щодо організації профнавчання безробітних громадян, Монастирищенська районна служба зайнятості плідно співпрацює з Монастирищенським професійним ліцеєм, Державним професійно-технічним навчальним закладом «Черкаський навчальний центр Міністерства аграрної політики та продовольства України» та Рівненським центром професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Співпраця забезпечує можливість навчати безробітних на базі ДНЗ «Монастирищенський професійний ліцей», а також у приміщенні центру зайнятості, як офлайн так і онлайн.

Окрім групових навчань, 28 монастирищан проходили стажування на робочих місцях у приватних підприємців за перспективними професіями для тамтешньої місцевості. Серед них: слюсар, продавець продовольчих та непродовольчих товарів, лаборант та ін.

Завдяки професійному навчанню за сприяння служби зайнятості людина не просто підвищує свою конкурентоспроможність, а ще й відкриває себе у новій професії.