Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18.00 28.03.2022:

▪️ Противник намагається вийти на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей та утримати під контролем тимчасово зайнятих територій України.

▪️ окупанти продовжують на території рф набирати громадян для формування так званих підрозділів “добровольців”, які будуть залучатись для забезпечення такого собі окупаційного “порядку” на захоплених територіях. Основні вимоги до кандидатів – задовільний стан здоров’я. Досвід проходження військової служби не є обов’язковим. Беруть осіб зі знятою судимістю.

▪️ противник продовжує нарощування угрупування військ навколо столиці, спроби зайняти позиції, з яких можна було б атакувати або оточити Київ – безуспішні.

▪️ ЗСУ продовжують оборону Маріуполя. Окупанти продовжують зазнавати великих втрат.

▪️ Тимчасово захоплене місто Херсон чинить суттєвий опір російській окупації, ворог змушений все більше зосереджувати сили російських військових та росгвардії для утримання міста під своїм контролем.

▪️ Відбулося перекидання близько 150 осіб з південної осетії на тимчасово окуповану територію АР Крим для подальших їх дій у сусідніх областях України. Продовжується прихована мобілізація населення так званої південної осетії для подальшого його залучення до війни з Україною.

▪️ Приведення підприємств російського оборонно-промислового комплексу, залучених до виробництва ракет, на цілодобовий режим роботи свідчить про суттєве зменшення арсеналу ракетного озброєння.