В Україні запрацював портал «Війна й санкції», який дозволяє переглянути перелік осіб, на яких уже накладено санкції з початку війни рф проти України, а також ознайомитися із кандидатами на потрапляння до санкційних списків.

Про це повідомляє пресслужба МЗС, передає ChesnoNews.

«Головна мета порталу – поінформувати іноземні уряди та громадян про вже запроваджені санкції, залучити громадськість до глобальної кампанії із розширення санкційних списків щодо осіб, які підтримують війну, зокрема фінансово та інформаційно. Це дозволить забезпечити максимальний економічний тиск на співорганізаторів війни та наблизити перемогу України», – зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

Завдяки сайту кожен може закликати до накладення санкцій на осіб, які цього заслуговують, а також переглянути те, які країни наразі не наклали санкції на конкретну людину, не зважаючи на те, що вона вже є під санкціями в інших юрисдикціях.

Найближчим часом на порталі також з’явиться така інформація:

  • юридичні особи, на на які було накладено санкції;
  • інформація про всіх осіб, на яких наклали санкції через війну РФ проти України з 2014 року;
  • дані про активи осіб, причетних до військової агресії Росії.

За допомогою ресурсу також можна перейти на Портал викривачів активів та повідомити про активи осіб, причетних до війни РФ проти України. Це допоможе заморозити та вилучити їх на відбудову України.

Портал доступний трьома мовами (українською, англійською та російською) за посиланням.