Станом на ранок 6 квітня більш як 446 дітей постраждали в Україні внаслідок збройної агресії російської федерації. При цьому 167 дітей загинули та більше 279 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Про це інформує Офіс генерального прокурора, передає ChesnoNews.

Ці дані не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях, зокрема в Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей.

За отриманими даними, найбільше постраждало дітей у Київській області – 78, Донецькій – 81, Харківській – 64, Чернігівській – 49, Миколаївській – 39, Луганській – 31, Запорізькій – 22, Херсонській – 29, у Києві – 16, у Сумській – 16, Житомирській області – 15.

25 березня в Харківській області внаслідок обстрілів житлових будинків в селах Мала Рогань та Вільхівка російськими військовими загинула 13-річна дівчинка.

4 квітня внаслідок обстрілів збройними силами рф Авдіївки Донецькій області поранено двох малолітніх дітей.

Триває примусове вивезення дітей з України до рф. Із лікувального закладу КНП “Обласний дитячий кістково-туберкульозний центр м. Маріуполь” військовослужбовці рф примусово вивезли 12 дітей, які перебували там на лікуванні.

Матір-виховательку дитячого будинку сімейного типу разом з її 8 дітьми-вихованцями, трьома власними дітьми і трьома прийомними примусово вивезли з Маріуполя до російського Саранська.

Внаслідок бомбардувань та обстрілів пошкоджено 927 закладів освіти. 83 з них зруйновано повністю.