Геолог Герман Даріо Бермудес заявив, що отримана ним нова порція даних здатна пролити світло на смерть динозаврів та інших видів планети.

Про це розповідає New York Post, передає ChesnoNews.

Вчений розпочав свої дослідження ще багато років тому. 2014 року він зібрав дані щодо подій, що відбулися 66 мільйонів років тому, в південній півкулі Землі. А минулого року вчений провів 12 місяців у Техасі, Алабамі та Міссісіпі, вивчаючи в цих регіонах скельні утворення, які зберегли сліди, спричинені періодом масового вимирання на планеті.

Крім того, вченому вдалося задокументувати свідчення широкомасштабного цунамі, яке також було спричинене падінням астероїда.

Під час дослідження вчений дійшов висновку, що 10-кілометровий астероїд, який упав на півострів Юкатан у Мексиці 66 мільйонів років тому, призвів до неймовірної сейсмічної активності. За оцінками вченого, цей землетрус був у 50 тисяч разів потужніший за той, що 2004 року зруйнував індонезійську Суматру. Вчений також припускає, що ця сейсмічна активність тривала не один тиждень, а то й кілька місяців, трясучи всю планету.