Ручка на планці являє собою накладку, на якій розташована сама дверна ручка, а також замкова щілина чи вертушка для управління клямкою. Ця накладка і називається планкою. Ручка може мати будь-яку форму — овальну, прямокутну чи циліндричну.

Ручки на планці використовуються у всіх видах дверей незалежно від їхнього призначення та матеріалу. Зазвичай вони оснащуються внутрішніми пружинами, що повертають ручку у вихідне положення.

Переваги дверних ручок на планці

Головна особливість таких ручок — наявність планки, завдяки якій ручка здатна витримувати механічні зусилля, еквівалентні вазі 80 кг і навіть більше. Тому дверні ручки на планці можна встановлювати на наймасивніші та найважчі двері. Вони можуть бути оснащені фалевою клямкою чи циліндровим механізмом.

До переваг ручок на планці також відносять

  • Високу стійкість до механічних впливів. Ручка розміщується на планці, яка фіксується на дверному полотні. Це дає можливість надійно закріпити її на будь-яких дверях — вхідних або міжкімнатних.
  • Зручність у використанні. Отвір для замкової щілини на планці розміщується на оптимальній відстані від ручки.
  • Міцні та надійні матеріали. Найчастіше для виготовлення дверних ручок використовуються латунь, нержавіюча сталь, алюміній.
  • Тривалий період експлуатації. Дверна фурнітура на 740.com.ua має якісне гальванічне покриття, на якому практично не утворюються подряпини.
  • Продуманий дизайн. Дверні ручки на планці ідеально впишуться в будь-який інтер’єр приміщення, адже серед величезного асортименту зовсім не складно підібрати оптимальний варіант.

Як вибрати дверну ручку на планці

Під час вибору та купівлі фурнітури слід звертати увагу на такі критерії:

  • матеріал — він повинен бути міцним і стійким до механічних пошкоджень;
  • відстань між ручкою та замком — двері мають зручно відчинятися і зачинятися;
  • фалева засувка («язичок») — від якості цієї деталі залежить комфортність використання (плавність ходу);
  • розміри — вузькі планки мають гармонійний вигляд на легких міжкімнатних дверях, а широкі — на масивних полотнах вхідних дверей.

Інтернет-магазин «740» пропонує великий асортимент дверних ручок на планці від всесвітньо відомих виробників для міжкімнатних і вхідних дверей. Тут можна вибрати та придбати якісну дверну фурнітуру для приватних будинків, квартир або офісних приміщень.