За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру сільському голові однієї з територіальних громад Черкаської області  за отримання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За версію слідства, чоловік, будучи головою сільської ради, отримав від громадянина неправомірну вигоду в розмірі 500 доларів США за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави, а саме за сприяння у видачі повістки з відтермінуванням прибуття до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для відправлення до військової частини й подальшого проходження військової служби під час мобілізації у Збройних Силах України.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Санкцією частини 2 статті 369-2 КК України передбачено покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.