OpenAI оголосила про випуск великого оновлення чат-бота ChatGPT, який працює на базі мовної моделі GPT. Тепер нейромережа стала ще більше схожа на людину.

“Ми починаємо впроваджувати нові голосові та графічні можливості у ChatGPT. Вони пропонують новий, більш інтуїтивно зрозумілий тип інтерфейсу, що дозволяє вам вести голосову розмову або показувати ChatGPT, про що ви кажете”, — розповіли розробники.

Голос. У ChatGPT і раніше можна було щось спитати голосом за допомогою мобільного додатку. Однак тепер у чат-бота з’явився свій голос – користувачі можуть обрати один з п’яти варіантів.

Слух. Нейромережа навчилася відповідати на питання, які користувач вимовив з включеним мікрофоном, а не написав. Цією функцією можна скористатися тільки у мобільному додатку.

Очі. Оновлена технологія тепер розпізнає та аналізує зображення. Наприклад, якщо у людини зламався велосипед, то вона може сфотографувати та надіслати його чат-боту, який розповість, як його полагодити. Також він може аналізувати складний графік і ділитися висновками.

Розробники зазначають, що мета OpenAI – створити безпечний та корисний AGI. “Ми віримо в поступове надання наших інструментів, що дозволяє нам згодом вносити покращення та уточнювати заходи щодо зниження ризиків, а також готувати всіх до більш потужних систем у майбутньому. Ця стратегія стає ще важливішою з появою передових моделей, що включають голос та бачення”, — кажуть вони.