Нині над територією східної Європи «зависла» тилова частина масштабного вихору, яка обумовлює переміщення повітряних мас з північного заходу на південний схід. Циклон, який потрапляє в цю потужну течію 7-8 жовтня, увірветься з півночі у південні широти. Україна, зокрема Черкащина, відчує його вплив різким падінням атмосферного тиску на 15-18 мм.рт.ст та подальшим його різким ростом, холодними дощами на фоні сильного вітру та вторгненням полярного холоду 9 жовтня із заморозками.

Про погоду на Черкащині розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

6 жовтня, під контролем європейського антициклону, утримається прохолодна, суха та вітряна погода з температурою вночі 6-11º, вдень 17-22º.

7 жовтня, у передній частині «пірнаючого» циклону, збільшиться хмарність посилиться південно-західний вітер до небезпечних значень 15-18 м/с , який дещо підвищить денну температуру до 19-21º після прохолодного ранку 5-7º.

8 жовтня, зі швидкісним проходженням холодного атмосферного фронту, прогнозуються помірні дощі на фоні поривчастого вітру та початок похолодання з аномальним ходом температури: після відносно теплого ранку з температурою 10-15º тепла, вдень похолодає до 7-12º тепла.

У понеділок, 9 жовтня, опади припиняться, полярне вторгнення зумовить зниження температури вночі до 1-6º тепла, заморозки на поверхні грунту 0-5º, вдень 7-12º тепла.

За попередніми модельними розрахунками, із 12 жовтня на Черкащину повернеться тепло, тобто завітає «бабине літо» з денними температурами 20-25º.