Кіберполіцейські спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Черкаській області викрили чотирьох чоловіків та двох жінок, віком від 22 до 36 років, які у telegram-каналі збували й розповсюджували наркотичні засоби та психотропні речовини.

Про це інформує Відділ комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Під час санкціонованих обшуків у двох фігурантів правоохоронці виявили та вилучили 18 пакетиків, ймовірно з канабісом та предмет ззовні схожий на гранату «М-67». У інших правопорушників поліцейські вилучили 15 пакетиків з кристалічною речовиною, ймовірно «метадон», наркотики рослинного походження, ваги та фасувальні пакетики й інші речові докази.

Вилучене направили на проведення експертних досліджень до Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, а Telegram-канал – ліквідували.

Двох фігурантів затримали у процесуальному порядку та, за процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури, повідомили їм про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Після проведення необхідних експертиз буде прийнято рішення про притягнення й інших осіб до кримінальної відповідальності. Слідство триває.