Українські розробники створили плащ-невидимку для бійців ЗСУ, який здатний зробити військових невидимими для тепловізорів ворога. Цей винахід допоможе зберегти багато життів.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає ChesnoNews.

“Українці створили суперзахист від російських тепловізорів та дронів з тепловізійними камерами. Плащ блокує випромінювання тепла та робить бійців непомітними для ворога. Наприклад, наших снайперів або групи CCO, які виконують бойові завдання”, – пише Федоров.

Розробка компактна та легка, її вага до 2,5 кг. Вона має високу захищеність від дощу та мокрого снігу. Також плащ не горить і захищає від високих температур.

Міністр також показав відео, на якому готовий зразок “працює”. Плащ уже пройшов успішні випробування в польових умовах. “Плащ-невидимка – це лише одна з розробок, яка допоможе рятувати життя наших військових на фронті. Потрібно ще більше”, – написав чиновник.

Зазначимо, що розробку реалізував проєкт Brave1. Це кластер для розвитку технологій в Україні. Команда та профільні експерти кластеру надають стартапам та розробникам фінансову, інформаційну та організаційну підтримку заради технологічної переваги над ворогом та нашої перемоги. Проєкт реалізується за ініціативи Міністерства оборони України.