На Черкащині цьогоріч зареєстровано понад 1500 пожеж. Із них 132 виникли через порушення правил безпеки при влаштуванні та експлуатації печей.

Про це повідомив начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Черкаській області Антон Плахотній на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Як він зауважив, на пожежах через  порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей загинули 4 людини. Зокрема,  1 дитина.

–  Щоб запобігти можливим надзвичайним ситуаціям, наші працівники проводять профілактичні заходи, – розповів Антон Плахотній. – Працюємо із дорослою та дитячою аудиторіями. Така робота вже проведена у понад 100 населених пунктах.

Окрему увагу приділено інформуванню соціально незахищених верств населення. Мова йде про малозабезпечені та неблагонадійні сім’ї, людей похилого віку та самотніх осіб. Профілактичні зустрічі проведено з понад 500 черкащанами.

– Розповідаємо, попереджуємо, надаємо поради, – розповів Антон Плахотній. – Убезпечення громадян – наше першочергове завдання.