7 листопада відбулося чергове засідання виконавчого комітету Черкаської міської ради.

Про основні підсумки засідання розповів Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко:

  • Погодили проєкт рішення Черкаської міської ради про перейменування вулиці Сурікова на вул.лейтенанта Мукана. Володимир Мукан – тероборонівець, відомий журналіст, PR-менеджер, який загинув під час виконання бойового завдання під Бахмутом. Петицію про перейменування підтримали 640 черкащан. З проханням назвати іменем Володимира Мукана вулицю у Черкасах зверталися його рідні, бойові побратими, науковці, журналісти та окремі депутати міської ради. Остаточно перейменування має затвердити рішення сесії міської ради.
  • Підтримали зміни до Програми протидії тероризму. Згідно із ними, запланували виділити у наступному році 14 млн грн. на необхідні речі для нашої СБУ. Робота служби безпеки – одна зі складових обороноздатності нашої держави. Адже вони не лише ведуть боротьбу зі зрадниками та агентами рф, а й виконують важливі завдання на передовій.
  • Підтримали зміни до Програми реалізації заходів цивільного захисту. Відповідно до них, передбачено надання субвенції 390 тис.грн нашим рятувальникам для розроблення КПД для будівництва укриттів цивільного захисту.
  • Продовжили на два роки дію програми стимулювання педагогічних працівників дитячих садочків. Завдяки їй педпрацівники отримували надбавки у розмірі 21% посадового окладу, що дозволило призупинити відтік педагогічних кадрів.
  • Підтримали проєкт рішення міськради «Про затвердження міської програми з надання стипендій для реалізації проектів у галузі культури на 2024-2028 роки». Це сприятиме підтримці різноманітних новаторських творчих ідей і якісних мистецьких проектів.
  • Утворили комісію для передачі на баланс КП «МСК «Дніпро» прожекторного освітлення від ГО «Українська асоціація футболу». Таке оновлення сприятиме проведенню змагань та тренувань на нашому стадіоні на більш високому рівні.