За публічного обвинувачення прокурорів Золотоніської окружної прокуратури суд визнав винним жителя міста Києва за фактом протиправного заволодіння майном підприємства, що заподіяло велику шкоду (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 206-2 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Прокурор у суді довів, що група осіб, у тому числі 31-річний киянин, незаконно проникли на територію сільськогосподарського підприємства, що на Золотоніщині, яке займається переробкою соняшника та вирощуванням великої рогатої худоби, задля подальшого його захоплення.

Шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених документів заволоділи корпоративними правами вказаного підприємства.

У ході досудового розслідування чоловік повністю визнав неправомірність своїх дій та уклав угоду з прокурором про визнання винуватості.

Вироком суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, з конфіскацією майна та забороною обіймати керівні посади у юридичних особах на 3 роки та на підставі статті 75 КК України звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік.

Стосовно інших підозрюваних досудове розслідування триває.