Аномально тепла погода на Черкащині утримається щонайменше до кінця поточного тижня. Позаду вже майже третина листопада, а він так і не розпочався. Температурний фон жовтневий – 11° тепла, а це на 6° вище за норму. Аномалія – під кінець осені набухають бруньки та розквітають квіти. Причина надзвичайно теплої погоди у нашому регіоні – висока активність атлантичних циклонів! І на вихідні до нас прийде черговий, досить потужний циклонічний вихор. Посиляться дощі та вітер.

Про погоду на Черкащині розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

Після вчорашніх дощів, загальною кількістю 4-11 мм, сьогодні до формування погоди приступив антициклон «YVE». Атмосферний тиск зростає, що вказує на стабілізацію погодних умов. То ж 9 та 10 листопада переважатиме комфортна та суха погода, яка сприятиме польовим, господарським та будівельним роботам. Температура вночі 1-6° тепла, вдень 7-12° тепла.

11 листопада все зміниться. До нашого регіону надійде вже четвертий з початку місяця циклон, який проявить себе затяжними осінніми дощами, більш інтенсивними вночі та вранці у неділю.

Всього за вихідні чекаємо до 25 мм вологи, а це більше половини місячної норми. У неділю вітер посилиться до небезпечних 17-22 м/с, можливі окремі грози. Циклонічний вихор закине нову порцію добре прогрітого повітря, вночі 5-10° тепла, вдень 8-13°.

За прогностичними розрахунками у понеділок, 13 листопада погоду Черкащини формуватиме тилова частина циклону, який відійде на Білорусь. Опади припиняться, з північним вітрами почне надходити більш холодне повітря, температура знизиться на 2-4°: вночі 1-6° тепла, вдень 4-9° тепла.

У вівторок черговий, п’ятий, атлантичний циклон.