У Черкасах на базі освітньо-культурного та волонтерського простору Гончаренко центр запускають безкоштовні курси англійської мови для школярів. Заняття розраховані на три вікові категорії, а програма курсів доповнюватиме, а не дублюватиме шкільні уроки.

За словами директорки освітнього простору Анни Драч, курси англійської в Черкасах стали одним із ключових напрямів роботи центру: тут іноземної мови навчають студентів усіх вікових категорій: від молодших класів до людей літнього віку.

«Ми починали зі звичайної англійської для дітей і дорослих, але запит постійно перевершував будь-які наші очікування. Напередодні ми запустили курси англійської для людей літнього віку, і це був справжній фурор. На черзі — англійська для школярів. Сучасна, зрозуміла та цікава», — зазначає керівниця центру.

Для більш комфортного та якісного опанування навчального матеріалу в Гончаренко центрі Черкаси сформувати три окремі групи: молодшу (6-8 років), середню (9-13 років) та старшу (14-17 років). Програма занять складена в такий спосіб, аби не дублювати шкільні уроки, а радше доповнювати їх та закривати прогалини в освітній системі.

«Незабаром англійська отримає офіційний статус мови міжнародного спілкування в Україні, а отже, її роль лише зростатиме. Звісно, садити за одну парту умовних п’ятикласника та десятикласника — неправильно. Тому ми розділили дітей за віком і розробили індивідуальні навчальні програми для всіх трьох груп. Це не дублювання шкільних уроків. Це те, чого бракує під час навчання в школі, і те, на що зазвичай батьки дітей витрачають кошти, наймаючи репетиторів», — додає Анна Драч.

Зокрема в межах курсу школярі вивчатимуть мову в інтерактивному форматі: розв’язуючи головоломки, спілкуючись одне з одним та виконуючи нестандартні й цікаві завдання.

«Ми відійдемо від класичного розуміння уроків англійської. Дітям важливо не лише завчити слова чи табличку неправильних дієслів, а розуміти, відчувати мову. І наша команда готова допомогти з цим абсолютно безкоштовно», — ділиться директорка простору.

Участь у курсах англійської для школярів повністю безоплатна. Для реєстрації достатньо заповнити одну з трьох форм, залежно від віку дитини: для молодшої, середньої чи старшої групи. Уроки проходитимуть офлайн, на базі Гончаренко центру Черкаси (бул. Шевченка, 234).