Затишок і комфорт в оселі багато в чому залежать від того, наскільки правильно спроєктовано та змонтовано опалення у будинку. Тому якщо ви плануєте реконструювати (або створити нову) систему обігріву, то оптимальним рішенням завжди буде замовлення опалення під ключ. Чому так? Розповідаємо детальніше у статті нижче.

Від чого залежить ефективність роботи готової системи опалення?

  1. Теплотехнічний розрахунок та вибір потужності обладнання;
  2. Вибір моделей техніки, зокрема котла, радіаторів, труб та інших аксесуарів;
  3. Якість розробленої схеми розведення трубопроводу;
  4. Якість монтажу опалювального приладдя та його технічного обслуговування впродовж експлуатації;
  5. Крім того, систему опалення треба грамотно налаштовувати чи регулювати потужність за допомогою автоматики: це допоможе економічно підтримувати комфортну температуру в приміщеннях, залежно від погоди на вулиці та ваших вподобань.

Що охоплює послуга «монтаж опалення під ключ»?

«Індивідуальне опалення під ключ» — це повний комплекс послуг, що направлені на розробку нової системи для обігріву (чи реорганізації або розширення вже обладнаного опалення). У більшості випадків кліматичні чи інженерні компанії допомагають с цілою низкою задач, зокрема:

  • Проєктування: виїзд інженера для збору вихідних даних. Розрахунки та розробка індивідуального проєкту. Підбір слушних комплектуючих та ліцензійної техніки.
  • Монтаж: замовлення та доставка приладів та матеріалів. Монтаж котла та радіаторів, проведення труб, установка запірної арматури, термостатів тощо + пусконалагоджувальні роботи та приймання системи в експлуатацію. Повний контроль усіх етапів робіт кваліфікованим керівником проєкту.
  • Такі додаткові послуги, як оформлення дозвільної документації чи післяпродажне сервісне обслуговування приладдя у вашому будинку.

Важливо розуміти, що даний перелік робіт — це загальний приклад й може відрізнятися у різних компаній. Проаналізуйте доступних у вашому місті підрядників, а також уточніть у менеджерів наявність та вартість необхідних вам послуг.

Етапи робіт зі встановлення автономного опалення під ключ у квартирі чи приватному будинку

  • Демонтаж старої системи опалення;
  • Обробка стін для прихованої розводки труб;
  • Підготовка місць для установки котла, теплого полу, труб та радіаторів;
  • Збірка та утеплення схеми згідно з проєктом;
  • Підключення опалення до газової магістралі чи електричної мережі;
  • Заповнення трубопроводу теплоносієм.
  • Опресування контурів для перевірки герметичності труб та з’єднань.
  • Налаштування/калібрування автоматики та термостатів;
  • Запуск та приймання нової кліматичної системи в експлуатацію.
Спроба самостійно провести опалення в оселю Замовлення індивідуального опалення під ключ
Вартість Може бути дешевше, якщо ви маєте необхідні знання та навички. В іншому разі вам потрібно буде платити за кожну помилку Дорожче, але ви економите час, сили та нерви
Час Може зайняти багато часу, особливо, якщо інженер немає багато досвіду Займає менше часу, а терміни прописані в контракті
Складність Потребує професійних знань та навичок у сантехніці, електриці та будівельних роботах Вам не потрібно розбиратись в інженерних роботах, щоб замовити послугу в компанії
Якість Може бути високою, якщо ви все зробите правильно (але це не точно) Якість гарантовано висока, адже роботу виконують професіонали
Ризик помилок Високий, будь-яка помилка може призвести до проблем з опаленням та зайвим витратам грошей та часу Низький, адже роботу виконують професіонали
Гнучкість Ви можете повністю контролювати процес та вносити зміни Ви маєте менше можливостей для внесення змін
Координування робіт Вам потрібно буде самостійно координувати роботу сантехніків, електриків, будівельників тощо Вам не потрібно слідкувати за процесами, адже все зробить одна професійна компанія
Які є ризики? Є ризик помилок, неякісного виконання робіт, затримки задуманих термінів, вигорання Ризик виникнення проблем з компанією-виконавцем компенсується наданням гарантії за контрактом.
Яка є гарантія? Ніякої Обов’язково надається гарантія на послуги та обладнання

Скільки коштує встановлення автономного опалення під ключ в Україні

Ціни на установку індивідуального опалення «під ключ» в Україні коливаються від 150 до 250 гривень за квадратний метр. Ціна робіт може залежати залежить від таких факторів, як складність та обсяг робіт, тип обраної системи опалення, віддаленість будинку від міської інфраструктури. Для отримання точної вартості необхідно звернутися в доступні у вашому регіоні компанії.