Стартував новий футбольний сезон в Українській Прем’єр-лізі. В матчі 1-го туру ФК ЛНЗ Черкаси на своєму полі приймав дебютанта УПЛ – столичний “Лівий Берег”.

Черкащани розпочали матч доволі активно, з перших хвилин заволодівши ініціативою. Хороші моменти для взяття воріт гостей мали Ассінор і Яшарі. Ближче до середини першого тайму кияни поступово вирівняли гру і навіть стали самі турбувати Кучеренка. Та голкіпери і захисники обох команд виявилися більш вправними, ніж форварди. Перша половина гри так і завершилася з нулями на табло.

Другий тайм був за формою і насиченістю став продовженням першого. Знову за деякої територіальної переваги ЛНЗ, але з чіткою грою в обороні обох команд.

І коли матч наближався до, напевно, цілком закономірної нічиєї, черкащани змогли вирвати перемогу. На 90+3 хвилині, після навісу зі штрафного, метушні в карному майданчику гостей, Ассінор поборовся, уклав троє захисників киян на газон і заштовхав м’яч у сітку – 1:0.

Таким чином, ЛНЗ з перемоги розпочинає свій другий сезон в еліті українського футболу.

Українська Прем’єр-ліга. 1-й тур. Черкаси. Стадіон “Черкаси Арена”.

ЛНЗ (Черкаси) — “Лівий берег” (Київ) 1:0

Гол: Ассінор, 90+3

Попередження: Ангелов, Яшарі

ЛНЗ: Кучеренко, Путря, Дайко, Саліху, Г. Пасіч, Яшарі, Ангелов (Бар, 70), Тілль, Олійник (Наумець, 79), Ассінор, Ейнел

Запас: Самойленко, Пеньков, Муравський, Стасюк, Бойко

“Лівий берег”: Механів, Соколов, Якимів, Самар, Дударенко, Банада, Дедух, Войцеховський (Астахов, 73), Синиця (Галас, 74), М. Когут (Ів. Когут, 65), Сухоручко (Колесник, 74).

Запас: Фастов, Сташків, Сіднней, Семенов Д., Косовський, Литовченко

Олег Устименко