У другому турі Української Прем’єр-ліги сезону 2024-2025 черкаський ФК ЛНЗ приймав на своєму полі «Олександрію» з однойменного міста на Кіровоградщині.

В першому таймі господарі володіли невеликою ігровою і територіальною перевагою. Та гольові епізоди за участі Олійника та Ассінора завершились порятунком воріт від захисника та голкіпера гостей біля самісінької лінії воріт. Та голів за підсумком першого тайму вболівальники не побачили.

Після перерви ЛНЗ фактично зник із поля в плані атаки. «Олександрія» ж на тлі суперників просто бачила перед собою мету – забрати три очки – і крок за кроком до неї йшла. Спочатку розіграли кутовий на 58 хвилині на Кравченка, а той подав на голову Ковальцю до воротарського, а ще за чверть години вивели Безерру на ударну позицію до правого флангу штрафного, а той закрив це протистояння з допомогою рикошету від захисника.

Українська Прем’єр-ліга. 2-й тур. 12.08.2024. Черкаси. Стадіон: «Черкаси-Арена».

ЛНЗ Черкаси – «Олександрія» Олександрія – 0:2

Голи: Ковалець, 58, Безерра, 73

Попередження: Пасіч, 75 – Безерра, 61, Смирний, 69, Кампос, 87

ЛНЗ: Кучеренко, Путря, Саліху, Дайко, Пасіч (Муравський, 80), Бар, Яшарі, Тілль, Олійник (К)(Наумець, 80), Ейнел (Молло, 64), Ассінор

Запасні: Пеньков, Самойленко, Стасюк, Бойко, Ангелов, Норенков

«Олександрія»: Єрмаков, Мартинюк, Шабанов, Копина, Кравченко (Кампос, 65), Калюжний, Ковалець (К) (Мишньов, 77), Шостак (Смирний, 65), Шулянський, Філіппов (Погорілий, 77), Безерра (Авагімян, 85)

Запасні: Шевченко, Логінов, Скорко, Ващенко, Плакса, Базаєв, Костишин

Наступними вихідними черкаський ЛНЗ зіграє домашній матч проти львівського «Руху».

Олег Устименко