ФК ЛНЗ Черкаси у вольовому стилі переграв львівський “Рух” у третьому турі чемпіонату України з футболу.

Обидві команди розпочали гру без розвідки, намагаючись відповідати атакою на атаку суперника. У цьому протистоянні на зустрічних курсах гості могли оформити швидкий гол, та Краснопір відправив м’яч у сітку після передачі Федора з положення “поза грою”. Черкасці відповіли не менш гостро. Спершу Пасіч після зміщення з флангу змусив попрацювати Ледвія, а Олійник на добиванні не зміг переграти голкіпера вдруге. На 25-й хвилині воротар ЛНЗ Кучеренко перевів у поперечину постріл Краснопіра. А згодом Путря пробив вище воріт. Та на перерву команди пішли з нулями на табло.

На старті другої половини гри “Рух” повів у рахунку. Гол до свого активу записав вінгер львів’ян Квасниця, який у контратаці “жовто-чорних” змістився з правого флангу до центру штрафного майданчика та поцілив у правий кут воріт.

Після пропущеного голу черкасці пішли уперед великими силами. Постріл Яшарі зі штрафного парирував Ледвій. Далі голкіпер львів’ян встиг двічі врятувати “Рух” упродовж однієї атаки – Тілль пробив у воротаря після прострілу, а потім Ледвій ще й потягнув добивання Путрі.

Та гол назрівав. Зрештою, ЛНЗ відігрався на 73-й хвилині. Новачок черкаської команди Момо на куті поля обіграв двох суперників і віддав у центр на Яшарі, який залишив м’яч під удар Тіллю. Люксембуржець фактично розстріляв ворота гостей – 1:1!

Забитий м’яч додав “фіолетовим” наснаги. Підопічні Андреса Карраско продовжили тиснути на львів’ян. Після чергової небанальної передачі Момо постріл Пасіча зумів потягнути Ледвій. Але вже в наступній атаці й він виявився безсилим, коли той же Пасіч із дистанції закрутив м’яч під дальню стійку.

У фінальні хвилини забивати могли обидві команди. Утім, більше пощастило господарям. ЛНЗ упіймав “Рух” у контратаці, тож Дідик змушений був фолити на Яшарі – пенальті. Сам постраждалий виконав одинадцятиметровий та встановив остаточний результат.

18.08.2024. Українська Прем’єр-ліга. 3 тур. Черкаси. Стадіон «Черкаси-Арена».

ЛНЗ Черкаси – «Рух» Львів – 3:1

Голи: Тілль, 72, Пасіч, 82, Яшарі, 90+8, пен – Квасниця, 51

Попередження: Роман, 49

ЛНЗ: Кучеренко, Путря, Саліху, Муравський, Дайко, Пасіч, Яшарі, Тілль (Бар, 90+1), Молло (Наумець, 85), Олійник (К) (Момо, 60), Ассінор (Бойко, 60)

Запас: Самойленко, Пеньков, Стасюк, Ангелов, Норенков

«Рух»: Ледвій, Холод, Дідик, Роман, Руніч, Підгурський (К), Притула, Федор, Квасниця, Карабін (Клайвер, 77), Краснопір

Запас: Ванівський, Денисов, Товарницький, Джурабаєв, Русяк, Семотюк

Наступний матч Черкаська команда знову проведе вдома і знову проти львівської команди. 26 серпня ЛНЗ прийматиме “Карпати”.

Олег Устименко