До Всесвітнього дня захисту тварин благодійники передали ліки та найнеобхідніше обладнання, рятуючи життя покинутих і фронтових тварин, які стали жертвами війни.

– «Третій день лазить по підвалу, тягає за собою лапи, прийдіть, заберіть, бо весь час кричить, чути на перший поверх», «Хлопці приїздять з фронту,  везуть із собою 12 котів, треба прийняти», «Вийшла викидати сміття, а там перекинута переноска з кішкою, дуже плаче» – такі дзвінки до нас надходять майже кожного дня. Притулок постійно переповнений і коштів на лікування катастрофічно не вистачає, – констатує президент Черкаського обласного благодійного фонду «Життя» Оксана Савіцька. – Повсякденні потреби – такі як корм, найпростіші ліки та медзасоби, ми купуємо суто за рахунок волонтерів. Тож постійно потребуємо допомоги, і були зворушені отримати її відразу від стількох благодійників.

Актив студентської ради ЧНУ ім. Б.Хмельницького зібрав кошти для придбання гепатопротекторів. А завдяки відомій ІТ-компанії   Master of Code Global, ми змогли придбати життєво важливі препарати для лікування хвороб нирок, печінки та імунітету. Черкаський колектив знаної  ІТ-компанії  QATestLab зібрав кошти, на які ми змогли забезпечити лікування кількох тваринок у клініці. А колектив провідної ІТ-компанії Andersen придбав вакцини для щеплення тваринок від інфекційних хвороб.

Кошти на надзвичайно важливе обладнання зібрав колектив топової ІТ-компанії Default Value – завдяки їх допомозі, для хворих тваринок вдалося придбати інфузомат – для внутрішньовенних ін’єкцій, а також – необхідний лікувальний корм.

Депутат Черкаської обласної ради, відома благодійниця Валерія Бондаренко подарувала фронтовим котикам переноски (і це було напрочуд вчасно, оскільки переноски часто ламаються через посилену експлуатацію у зв’язку із великою кількістю тварин). А завдяки відомому філантропу, депутату Черкаської обласної ради Олександру Воскобойніку та  благодійному фонду  “МХП-ГРОМАДІ”, притулок отримав 2 рециркулятори для знезараження нових приміщень, які ми змогли відкрити для прийому нових тварин.

Щороку благодійний фонд «Життя», спільно з черкаськими школами, проводить збір корму для пухнастих фронтових побратимів наших захисників. Цьогоріч перші 200 кг корму (та 600 грн. благодійної допомоги) уже зібрала Черкаська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 24, цей корм відправився у критично необхідну точку – у район Суджі.