На Черкащині вперше вручено стипендію за просування демократичних цінностей і принципів свободи та демократії через вивчення англійської мови.

– Стипендію English Language Scholarship започатковано доктором  M. Dujon Johnson, меценатом, волонтером Корпусу Миру США, – повідомив директор Черкаського державного бізнес-коледжу Олег Куклін. –  Ми співпрацюємо з ним уже 5 років. Запевнившись у наполегливості наших студентів у оволодінні іноземною мовою, що відкриває можливості донесення усьому світу інформації про Україну, наші цінності та культуру,  доктор Джонсон вирішив заснувати стипендію для особливо наполегливих студентів.

Претендувати на неї могли активні студенти від 1 курсу, що успішно навчаються на денній формі за контрактною формою навчання і мають чудові знання англійської. Стипендія покриває вартість навчання студента за 2024-2025 навчальний рік. У коледжі було створено комісію по організації конкурсу з отримання стипендії. Під час інтерв’ю з претендентами доктор Джонсон пересвідчувався у їх активності та успішних знаннях.

Переможницею стала студентка 3 курсу кафедри дизайну ЧДБК Владислава Глінська, яка має високий рейтинг академічної успішності за підсумками 2023/2024 навчального року. Студентка є активною учасницею міжнародних англомовних заходів Lingua Hub, Cherkasy State Business-College та є волонтером.

Крім того, наразі серед студентів триває конкурс   на навчання в   університеті Санкт-Пьольтен (Австрія) за програмою економічної мобільності «Еразмус+», за якою студенти ЧДБК вже проходять навчання у Відземському університеті (Латвія).  Слід зазначити, що цього року студенти ЧДБК уже отримали 2 гранти (із 6, виділених для України) на навчання у США за програмою  Державного департаменту США за програмою «Ініціатива місцевих коледжів».

Оксана Савіцька