Австралійські та американські вчені провели дослідження з вивчення властивостей отрути молюсків конусів. З’ясувалося, що з допомогою можна вилікувати діабет.

Отрута равлика конус має сильну паралізуючу дію, тому він використовується для виготовлення анальгетиків. Але, крім нервово-паралітичних компонентів, він містить інсулін. До того ж він діє набагато швидше за тих, які використовуються в медицині в наші дні.

Людський інсулін містить речовини, здатні утримати кластери гормону разом, через що він повільно засвоюється. У равликового інсуліну подібних присадок немає.

Завдяки інсуліну равлик може миттєво оглушити жертву, а для людини це може стати новим методом лікування діабету. Цей гормон засвоюється миттєво, і йому не потрібно проходити всі стадії засвоювання в організмі людини. Тобто це готова речовина, яка при попаданні в кров відразу починає працювати на транспортування глюкози в клітинні мембрани для виробництва енергії.

Вчені сподіваються, що їх відкриття сприятиме розробці нових препаратів інсуліну короткої дії, які працюватимуть швидше, ніж через 15-20 хвилин після введення.