Фінансові, соціальні, комунальні та інші питання розглянули сьогодні під час засідання виконавчого комітету, яке провів міський голова Анатолій Бондаренко. На розгляд виносилося близько 50 питань, які стосуються різних аспектів життєдіяльності міста.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Передусім ухвалили рішення про знесення кількох незаконних ларьків, у яких здійснювалася торгівля тютюновими виробами. Вони мають бути знесені до кінця цього року.

Також розглянули декілька питань соціальної сфери. Так, затвердили порядок виплати одноразової грошової компенсації за самостійно придбані автомобілі захисникам, які втратили кінцівки на війні. Цей новий захід був затверджений раніше депутатами міської ради у рамках комплексної програми соціальної підтримки захисників державного суверенітету. «Згідно з цим порядком, компенсація виплачується за самостійно придбаний в особисту приватну власність легковий автомобіль у розмірі його фактичної вартості, але не більше 310 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня року, в якому здійснюється виплата», — пояснила в.о.директора департаменту соціальної політики Юлія Ніконенко.

Внесли зміни до порядку надання одноразової грошової допомоги при народженні дитини сім’ям, діти у яких народилися з 01.01.2023. Згідно з ними, право на допомогу мають і ті сім’ї, діти у яких народилися навіть у інших містах України (за умови перебування породіллі на обліку у зв’язку з вагітністю та пологами у медичних закладах м.Черкаси).

Розглянули також питання, які стосуються безпеки дорожнього руху. Ініціативу Патрульної поліції щодо встановлення дорожніх знаків «Зупинку заборонено» з обох боків по вулиці Князя Ольгерда (колишня назва вул.Гагаріна, від пагорбу Слави до «Бочки»), виконавчий комітет не підтримав. Хоча паркування автомобілів на цій вулиці і ускладнює дорожній рух, проте у майбутньому тут планується розширення дороги.

А ось питання про встановлення засобів заспокоєння дорожнього руху по вул.Петра Дорошенка (колишня вул.Пацаєва) в районі житлового будинку 53/1 виконавчий комітет підтримав. «До нас надійшло колективне звернення від мешканців цього будинку. Вони просять встановити тут «лежачі поліцейські», — зазначив директор департаменту дорожньо-транспортної інфраструктури та екології Сергій Отрешко.

Серед іншого, на засіданні виконкому проголосували за відшкодування частини вартості виконаних робіт з ремонту ліфтів кільком ОСББ, розглянули питання служби у справах дітей та про нагородження. Підтримали утворення комісії для обстеження будівель та споруд, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф.