Із самого початку осені на Черкащині надзвичайно тепло. Температурний режим відстає від календаря на місяць: у вересні було як у серпні, у жовтні – як у вересні, на початку листопада – як у жовтні. Проте, температурна аномалія не може тривати вічно.

Про погоду в найближчі дні розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

Незабаром погода відповідатиме пізній осені: температурний фон поступово увійде у кліматичну норму, а опади набудуть нових фаз – мокрий сніг та сніг. На синоптичних картах поточного тижня домінуватимуть атмосферні фронти Атлантичних циклонів, тому на стабілізацію погодних умов розраховувати не варто.

Завтра, 14 листопада, вдень до Черкащини наблизяться фронтальні системи циклону «JASPER», які проявлять себе дощами та рвучким вітром. Температура вночі 1º морозу 4º тепла, вдень 5-10º тепла.

У середу, 15 листопада, невеликий дощ. З вітрами південної складової надійде більш тепле повітря. Температура вночі 3-8° тепла, вдень 8-13° тепла.

У четвер, 16 листопада, невеликий дощ, з північними вітрами до нашого регіону надійде порція арктичного повітря, похолодає: температура впродовж доби 3-8º тепла.

17-18 листопада місцями невеликий мокрий сніг та дощ. Температура вночі 2º морозу 3º тепла, вдень 1-6º тепла. Можливий перехід середньодобової температури нижче +5º, що знаменує початок засинання у природі, закінчення вегетації озимини.

За попередніми прогностичними розрахунками, суттєве зниження температури повітря очікується 20-22 листопада.