8 липня на базі Центру надання соціальних послуг Червонослобідської громади  відкрився  Ветеранський простір, що стане центром для зустрічей захисників  та захисниць, осередком соціальної та психологічної  допомоги. Ще два таких хаби найближчим часом буде відкрито у старостинських округах громади.

– Завтра ми відкриваємо Ветеранський хаб у Хуторах, до Дня незалежності –  у Вергунах, – повідомив очільник Червонослобідської громади Олександр Литвиненко. – Ветеранський простір, який ми сьогодні відкриваємо, розташовано поряд із районною лікарнею, на базі якої ми сподіваємось до кінця року відкрити кімнату для реабілітації ветеранів – щоб надавати не лише психологічну і медичну, але й спеціалізовану реабілітаційну допомогу. Допомагати захисникам і їх родинам ми вважаємо одним із найголовніших обов’язків сьогодні.

– Послугами Ветеранських просторів зможуть скористатися понад 1000 мешканців нашої громади, наших захисників, – констатувала в.о. директора Центру надання соціальних послуг Червонослобідської сільської ради Тетяна Гребіник.  – Ми  проводимо багато заходів для родин ветеранів: тренінги для психологічного розвантаження – для дружин захисників та майстер-класи для дітей. А відкриття таких просторів для ветеранів дає можливість їм просто зустрітися тут, обговорити важливі справи за кавою, попрацювати – тут є ноутбук, інтернет, плазмова панель.  В нашому Центрі можна отримати всі необхідні соціальні послуги, консультації психолога та   фахівця із соціальної роботи.  У перспективі  тут буде надавати консультації юрист та фахівці центру зайнятості.

Оксана Савіцька