28 вересня, в рамках 8 туру Української Прем’єр-ліги сезону-2024/25, черкаський ФК ЛНЗ в Ковалівці приймав одеський “Чорноморець”.

У першому таймі зустрічі черкаська команда володіла ініціативою. Свою перевагу ЛНЗ до перерви зумів втілити в один забитий гол: голкіпер одеситів парирував удар Путрі, але першим на добиванні був Момо.

На старті другої половини Чорноморець трохи активізувався, але саме ЛНЗ був ближчий до забитого м’яча. Так, Яшарі пробив метрів з 22, але Аніагбосо перевів м’яч на кутовий. А на 66-й Яшарі міг забити справжню красу. Хавбек ЛНЗ обікрав Скибу біля штрафного одеситів та спробував перекинути воротаря – Аніагбосо у стрибку врятував!

А на 83-й хвилині Чорноморець зрівняв рахунок. Одесити заробили штрафний на чималій відстані, але це не завадило Янакову пробити. Воротар відбив м’яч, який мав вилетіти на кутовий. Втім, він вдарився об газон і залишився в полі, а Єрмаков віддав на Янакова, який з другої спроби шикарно закрутив у дальню дев’ятку – 1:1! Гравці ЛНЗ одразу оточили арбітра, оскільки зупинились та очікували на кутовий, але після перегляду VAR забитий м’яч не скасували.

У підсумку, матч так і завершився внічию. Дуже прикрий результат для черкасців, які грали краще.

Українська Прем’єр-ліга. 8-й тур. 28 вересня. Ковалівка. Стадіон “Колос”.

ЛНЗ Черкаси – “Чорноморець” – 1:1 (1:0)

Голи: Момо, 42 – Янаков, 83

Попередження: Олійник, 45+3, Халайла, 81, Путря, 90+3 – Жаржу Мозес, 51, Хобленко, 69

ЛНЗ: Кучеренко – Путря, Саліху, Муравський, Пасіч, Бойко, Нонікашвілі, Топалов (Авагімян, 67), Яшарі, Олійник (Наумець, 67), Момо (Халайла, 76).

Запасні: Пеньков, Самойленко, Норенков, Бар, Ангелов, Молло.

“Чорноморець”: Аніагбосо – Бутко, Скиба, Удод, Жаржу Мозес (Янаков, 60), Габелок (Пшеничнюк, 74), Лацабідзе (Єрмаков, 46), Білошевський, Кайо Гомес (Кисіль, 60), Попов (Калин, 79), Хобленко.

Запасні: Вічний, Савченко, Васильєв, Лотоцький, Сігеєв