Інтернет-магазин діяв на території  Умані та Уманського району. До злочинної групи, яка організувала його  діяльність входило шестеро осіб.  Для конспірації, члени злочинної групи роздавали потенційним покупцям спеціально виготовлені QR-коди для доступу до магазину. За попередніми підрахунками щомісячний прибуток від продажу наркотиків складав понад 200 тисяч гривень.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ЧЕСНО.

Працівники управління протидії наркозлочинності, спільно з працівниками Уманського відділу та відділення поліції за допомоги працівників управління карного розшуку ГУНП та під процесуальним керівництвом прокуратури міста Умані припинили незаконну діяльність групи осіб, які організували роботу  Інтернет-магазину з продажу наркотичних засобів та психотропних речовин.

Як повідомив начальник управління протидії наркозлочинності поліції Черкаської області Дмитро Гринчишин, до злочинної групи входило шестеро осіб, жителів Умані та Уманського району:

«Організував діяльність злочинної групи 26-річний уманчанин, який залучив до незаконного бізнесу свою дружину та ще чотирьох мешканців району. Організатор чітко розподілив між ними обов’язки. Роль оператора Інтернет-магазину виконувала дружина організатора. Один з членів групування забезпечував постачання наркотику, який надходив до Умані за допомогою поштових відправлень з різних областей України. Інший займався фасуванням наркотику та передавав його решті учасників незаконного бізнесу, які безпосередньо здійснювали закладки на території Умані та Уманського району. Крім того, в цілях конспірації члени злочинної групи особисто підшукували клієнтів серед наркозалежних осіб та роздавали їм спеціальні QR-коди для доступу до Інтернет-магазину.»

За попередніми підрахунками, щомісячний обіг від діяльності Інтернет-магазину складав близько 200 тисяч гривень.

Під час проведення ряду санкціонованих обшуків поліцейські вилучили наркотичні засоби, схожі на канабіс та амфетамін, частина з яких вже була розфасована, ваги, засоби для фасування, стікери з QR-кодами, банківські картки, мобільні телефони, сім-карти та грошові кошти.

Учасників групи затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.  За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження, відкрите за частиною 2 статті 307(Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Наркозбувачам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Працівники поліції продовжують заходи по встановленню каналів надходження наркотику на територію Черкаської області.