Створений наприкінці минулого року, пожежно-рятувальний підрозділ Лип’янської  ОТГ щомісяця рятує людей і майно щонайменше на 2 пожежах.

– Територія нашої громади досить велика, тому серед головних пріоритетів від початку створення стала безпека людей і майна – їх та громади. Тож, як тільки з’явилась можливість відкриття свого пожежно-рятувального підрозділу, ми оперативно знайшли приміщення, толокою його облаштували, підремонтували пожежний автомобіль,  який передала нам районна пожежна частина, пошили нашим пожежним форму, – розповідає голова Лип’янської ОТГ Сергій Іщенко. – Підрозділ відкрився у грудні минулого року – і щомісяця він бореться щонайменше із двома пожежами. Спершу це були більше підпали довкілля, коли нашим хлопцям вдавалось упереджувати поширення вогню з сухої трави й очерету на житло людей.

Тепер, все частіше, горять приватні будинки, у яких займається стара проводка. Тож ми запланували уже найближчим часом придбати для них рятувальне обладнання, що дозволятиме підійматися на більшу висоту – і мати можливість ефективніше та оперативніше гасити пожежі.

Оксана Савіцька