За дорученням міського голови Анатолія Бондаренка у Черкаській міській раді проведена зустріч з потенційними інвесторами корпорації ТОВ «ЛНЗ Груп» стосовно можливого інвестування у спортивну інфраструктуру міста.

Про це розповів в соціальній мережі секретар міської ради Юрій Тренкін, передає ЧЕСНО.

«Ми мріємо про те, щоб місто Черкаси мало команду, яка буде грати в Українській Прем`єр-лізі та брала участь у єврокубках. На професійний футбол потрібні великі фінансові витрати. А за рахунок бюджету Черкаської міської ради утримувати команду високого рівня немає можливості. Тому ми розглядаємо можливість залучення інвестора і розбудову професійного футбольного клубу на базі аматорського клубу ЛНЗ. Ми ставимо перед собою завдання за три роки вийти в Прем`єр-лігу і за 5 років провести в місті єврокубок», – зазначив Тренкін.

Серед перших можливих інвестицій – реконструкція «Черкаси-Арени», розбудова футбольної інфраструктури (бази, запасні поля). Також велику увагу планується приділити розвитку дитячо-юнацьких шкіл, збільшити їхнє фінансування як за рахунок бюджету, так і за рахунок залучення інвесторів.

«Наступний рік буде дуже важким фінансово у зв’язку з пандемією, тому ми і зустрічаємося з інвесторами, щоб зменшити навантаження на бюджет і розвивати професійний спорт за рахунок інвестиційних коштів, а не коштів платників податків», – підкреслює секретар міськради.