За даними DT.UA з джерел в Офісі президента (ОПУ), Центральна виборча комісія (ЦВК) буде розпущена Верховною Радою найближчим часом. ОПУ вже підготував подання глави держави з вимогою про розпуск ЦВК до Верховної Ради.

Очікувалося, що подібний крок президентом буде зроблений після проведення Рахунковою палатою аудиту ЦВК двох виборчим циклів – президентського і парламентського. Однак, за даними сайту, Рахункова палата тільки планує внести аудит використання державних коштів ЦВК в план роботи на 2020 рік, хоча можливо почне його і в 2019. Подання президента з вимогою про розпуск Центрвиборчкому нібито вже передали до апарату Ради для реєстрації.

Формальним приводом, за даними журналістів, для розпуску ЦВК у зверненні президента стане ситуація, що склалася на 198 виборчому окрузі Черкаської області. Верховний суд скасував протокол ЦВК про результати виборів у цьому окрузі, в якому зафіксована перемога самовисуванця Сергій Рудика. Позов подала кандидатка від “Слуги народу” Наталії Дяченко. В результаті Рудик не прийняв присягу народного депутата.