Обидві події трапилися 17 січня надвечір. Під колеса автомобілів у двох районах міста потрапили двоє хлопчиків.

Про це інформує речниця Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради Ірина Назарок, передає ChesnoNews.

Перший виклик про аварію надійшов у диспетчерську екстренки учора о 17:16. Повідомили, що на кільці на вулиці Олени Теліги неповнолітній опинився під колесами авто.

Медики екстренки надавали допомогу 12-річному пацієнтові. Його, попередньо, зі закритою черепно-мозковою травмою та забоєм стегна доправили до Черкаської обласної дитячої лікарні.

Уже о 18:22 диспетчеру повідомили про наїзд на пішохода на перехресті вулиць Сумгаїтської та Академіка Корольова. Як виявилось, там під колеса автівки втрапив 11-річний хлопчик. Його медики екстренки доправили також до Черкаської обласної дитячої лікарні, попередньо, із забоєм колінного суглобу.

Шановні водії, дотримуйтесь швидкісних режимів у населених пунктах та поза ними, щоб мати змогу швидко зорієнтуватися у несподіваній зміні обстановки, адже маленькі пішоходи – непередбачувані учасники дорожнього руху.

Шановні батьки! Роз’яснюйте дітям необхідність дотримання правил дорожнього руху. Саме для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі в темний час доби або в умовах недостатньої видимості, заради своєї безпеки пішоходи зобов’язані вжити заходів для позначення себе на дорозі. Ризик потрапити в небезпеку на дорозі зменшується в рази, якщо речі відмічені світлоповертаючими елементами. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей в умовах недостатньої видимості, або якщо пішохідний маршрут проходить по неосвітлених ділянках доріг. Застосування світловідбивних елементів на одязі допоможе дітям стати більш помітними на дорозі. Водій автомобіля виявляє пішохода, що має світловідбиваючі елементи зі значно більшої відстані в порівнянні з пішоходом без них!