За принципової позиції прокурорів Черкаської обласної прокуратури колегією суддів кримінальної палати Черкаського апеляційного суду залишено без змін вирок Маньківського районного суду Черкаської області, яким жителя міста Кропивницький визнано винним у вчиненні смертельної дорожньо-транспортної пригоди (ч. 3 ст. 286 КК України) та призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі, а також позбавлено права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

В суді прокуратурою доведено, що 22.05.2020 водій автомобіля «Toyota Land Cruiser-200», рухаючись на автодорозі сполученням «Київ-Одеса», перебуваючи під дією амфетаміну, здійснив виїзд на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення з автомобілем «Mercedes Vario», в результаті чого останній автомобіль здійснив перекидання, в подальшому VIP-автівка зіткнулася з автомобілем «ВАЗ 21114».

У результаті дорожньо-транспортної пригоди водій та три пасажири автомобіля «ВАЗ 21114», серед яких одна малолітня дитина, загинули на місці пригоди, два неповнолітні пасажири з вказаного транспортного засобу отримали тяжкі тілесні ушкодження.