«Черкаські Мавпи» у черговому турі Суперліги Windrose приймали «Одесу». Лідируючи протягом усього матчу, Мавпи, врешті, дотиснули суперника і святкували перемогу з рахунком 82:78.

Про це розповідає пресслужба черкаського БК, передає ChesnoNews.

В останніх невдалих для себе поєдинках черкасці невиразно діяли в дебютах зустрічей. Тож перевага одеситів на початку сьогоднішнього матчу також мала насторожити господарів. Та цього разу вони швидко ввійшли в гру, спочатку вирівнявши її, а згодом захопивши перевагу. До кінця стартової чверті Мавпи забезпечили 10 очок запасу.

До великої перерви черкасці відбили спроби одеситів переломити гру та збільшили перевагу в рахунку ще на 5 очок. Найпомітнішими за цей час стали Шаліч, Приймак та Ткаченко – у всіх по 10 очок. Господарі майже вдвічі переважали гостей під щитами: 28 проти 16.

Однак по перерві перебіг боротьби суттєво змінився. Господарі стали все більше помилятися та розладналася гра в атаці. Натомість одесити впевнено скорочували відставання. За кілька хвилин зі старту заключної чверті рахунок зрівнявся, а згодом уже одесити вийшли вперед.

Та гості також залишили на майданчику чимало сил. Тож на заключних хвилинах рахунок балансував на межі рівності. Востаннє він зрівнявся за 30 секунд до кінця основного ігрового часу. В підсумку ключовими в матчі стали заключна результативна атака Хемільтона та наступне перехоплення Кольченка, після якого він реалізував два штрафні, встановивши переможну крапку.

Відтак Черкаські Мавпи вибороли першу перемогу в сезоні проти Одеси та шосту в чемпіонаті загалом.

Слід відзначити хороший командний доробок очок. 16 очок набрав Айзек Хемілтон, 15 Джоко Шаліч і 13 Олег Бондаренко.

Черкаські Мавпи – Одеса – 82:78 (24:14, 22:17, 14:27, 22:20)

Черкаські Мавпи: Шаліч 15о + 8пд, Ткаченко 13о + 8пд, Кольченко 12о + 6пд, Приймак 12, Дугат 7о + 6пр – старт; Хемілтон 16, Попов 3, Сергеєв 2, Бондаренко 2.

Одеса: Келлісон 18, Лейманіс 18, Агафонов 17о + 8пд, Фіцпатрік 3, Носков 1 – старт; Шепард 12о + 5пд, Марченко 6, Лаурис 2, Ткачук 1, Гутман, Новіков.