Оперативна інформація від Генштабу станом на 18.00: За дві доби боїв безповоротні втрати противника склали понад 200 осіб, решта деморалізовані та відмовляються брати участь у бойових діях.

▪️ Захисники України надійно утримують рубежі оборони, зосередивши головні зусилля довкола стратегічно важливих міст – Києва, Чернігова, Харкова, Маріуполя, Миколаєва, та змушують ворога відмовитися від продовження наступу.

▪️ Противник не виконав поставлені кремлівським керівництвом завдання: оточення Києва, вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей і встановлення контролю над лівобережною частиною України.

▪️ Ворожа розвідка визнала, що встановити проросійську владу на тимчасово підконтрольних окупантам територіях є неможливим.

▪️ У тимчасово окупованому Криму окремі підрозділи морської піхоти окупантів втратили до 90% особового складу, резервів для відновлення втрат немає.

▪️ Ворог намагається укомплектувати роти для відправки в Україну за рахунок відряджених з інших військових частин. У цих підрозділах понад 20 осіб написали рапорти про відмову брати участь у війні проти України, до «відказників» застосовуються репресивні методи впливу.

▪️ Протягом останніх днів на Миколаївському напрямку ворожі підрозділи зазнали суттєвих втрат.

▪️ До Луганської обласної лікарні щодня прибувають рефрижератори з вантажем «200». Це тіла солдат 2-го армійського корпусу, який має значні втрати. Біля райвиконкомів вишикувались черги родичів загиблих за довідками по смерть.

▪️ Не маючи успіхів у відкритому бою, окупанти продовжують терор місцевого населення. За допомогою пропагандистських сюжетів противник намагається сформувати картинку лояльного ставлення місцевого населення до окупаційної влади.

▪️ У населених пунктах на Чернігівщині російські загарбники намагались роздавати «гуманітарну допомогу». Місцеві жителі навіть під тиском з рук ворога нічого не взяли. Схожі заходи ворог намагається проводити і в Київській та Херсонській областях.