3 грудня в другому із двох запланованих контрольних матчів національна збірна України з футзалу на паркеті черкаського Палацу спорту “Будівельник” поступилася команді Хорватії. Відправивши у ворота “картатих” три м’ячі, у свої “синьо-жовті” пропустили чотири і тим самим програли з рахунком 3:4.

Про це повідомляє офіційний сайт Української асоціації футболу.

Тим самим українці вперше зазнали поразки у грі з хорватами. У попередніх шести іграх наша команда п’ять разів перемагала, а ще один поєдинок завершився внічию.

Учора в першому з двох товариських поєдинків у Черкасах на паркеті Палацу спорту “Будівельник” підопічні Олександра Косенка переграли збірну Хорватії з рахунком 3:1. Сьогодні там само відбулася друга зустріч цих команд.

На початку першого тайму суперники досить швидко обмінялися м’ячами. На гол Ведрана Матошевича за дві хвилини влучним ударом відповів Олег Єрьомін. Та все ж на перерву суперники пішли за переваги гостей. Франко Єловчич на 12-й хвилині вивів своїх партнерів вперед – 2:1.

Після перерви “синьо-жовтим” вдалося відновити рівновагу. На 27-й хвилині Разуванов зробив прострільну передачу і м’яч від коліна Єловчича відскочив у ворота хорватів. А ще за дві хвилини Фаренюк вперше в цьому поєдинку вивів Україну вперед – 3:2.

Однак на цьому успіхи підопічних Олександра Косенка завершилися. На 37-й хвилині Єловчич здалеку пробив Кирила Ципуна, а ще за дві хвилини спрямував м’яч у порожні ворота господарів, оформивши “хет-трик”. У підсумку 4:3 – перемога збірної Хорватії.

Футзал. Чоловіки. Товариський матч національних збірних

Україна — Хорватія — 3:4 (1:2)

3 грудня. Черкаси. Палац спорту “Будівельник”.

Голи: Єрьомін (6), Єловчич (27, автогол), Фаренюк (29) – Матошевич (4), Єловчич (12, 37, 39).

УКРАЇНА: Ципун – Малишко, Зварич, Білоцерківець, Разуванов, Корсун, Шотурма, Педяш, Журба, Микитюк, Фаренюк, Сорокін, Єрьомін, Іваняк.

ХОРВАТІЯ: Прімич – Хорват, Постружин, Мартінац, Л. Сутон, Новак, Й. Сутон, Юрліна, Чеколь, Прімич, Єловчич, Перич, Матошевич, Грбеша, Лукетін.

Попередженння: Журба (33) – Єловчич (23), Перич (33).

Нагадаємо, що цими матчами наша команда розпочала підготовку до еліт-раунду відбору на чемпіонат світу-2020. 1–4 лютого в сербському Ніші збірна України побореться за путівку на світову першість із командами Іспанії, Сербії та Франції.