В Умані завершились культові заходи з нагоди святкування Рош га-Шана, паломники вже почали виїжджати з України.

Про це розповідає заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, передає ChesnoNews.

“В Умані завершились культові заходи з нагоди святкування Рош га-Шана. Вони тривали з 25 по 27 вересня. Загалом місто прийняло майже 23 тис. паломників-хасидів”, – написав Тимошенко.

За його словами, в цьому році під час святкування Рош га-Шана заходи безпеки були безпрецедентними у зв’язку з російською агресією та можливими провокаціями. В Умані безпеку і порядок забезпечували понад 600 правоохоронців.

В місті було розгорнуто роботу міжвідомчого Оперативного штабу, до складу якого увійшли представники Національної поліції, Національної гвардії, Служби безпеки України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Територіальної оборони Збройних сил України та місцевої військової адміністрації.

В місті запровадили заборону на продаж алкогольних (слабоалкогольних) напоїв і піротехнічних виробів, та обмежили рух транспортних засобів і доступ до районів паломництва. Також на час святкування Рош га-Шана в Умані посилили пропускний режим і контроль за переміщенням громадян.

Правоохоронні органи проводили контрдиверсійні та антитерористичні заходи. “Усе це в комплексі дало потрібний результат: належне убезпечення як місцевих жителів, так і приїжджих”, – додав Тимошенко.