Черкаською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 35-річного місцевого жителя, який вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч.ч. 1, 2 ст. 307 КК України – незаконне придбання, зберігання психотропної речовини з метою збуту та незаконний збут психотропної речовини, а також незаконне придбання, зберігання психотропної речовини у великих розмірах з метою збуту особою, яка раніше вчинила злочин, передбачений ст. 309 КК України, вчинене повторно.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства зловмисник придбав задля подальшого збуту психотропну речовину – амфетамін, частину якої збув іншій особі, а решту, розфасовану у 20 поліетиленових пакетиків, зберігав при собі. У подальшому амфетамін вагою майже 4 г було вилучено працівниками поліції.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СВ Черкаського РУП ГУНП України в Черкаській області.

Санкцією зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до десяти років з конфіскацією майна.