Онлайн-конференції — розповсюджена практика у багатьох компаніях. Це особливо актуально, якщо співробітники працюють віддалено.

Для сумісних дзвінків існує багато програм та додатків. Розберемося, які з них найкращі, як ними користуватися.

FaceTime: від розробників Apple

Програма доступна лише користувачам яблучних гаджетів. Переваги цього додатку:

  • сумісний з будь-якими пристроями Apple;
  • підходить для аудіодзвінків та конференцій у форматі відео;
  • можна користуватися через Wi-Fi або мобільну мережу.

FaceTime майже не спотворює якість звуку та картинки. Завдяки цьому користувачі добре бачать один одного. Для звичайних дзвінків максимальна кількість учасників — 9, а для відео — 4.

Для початку конференції з кількома людьми треба зайти у програму з телефону або іншого пристрою. Оберіть учасників із власних контактів та зателефонуйте їм. Під час конференції у людяних місцях краще використовувати навушники, щоб не заважати оточуючим. Зробити дзвінок через FaceTime можна, не заходячи у додаток. При натисканні на контакт користувач бачить можливість виклику через різні програми.

Skype: максимальна зручність

Від цього додатку пішло слово «скайпінг», що означає ділову розмову. Програма сумісна з ноутбуками та компьютерами на операційних системах Windows, Linux, Mac, iOS, Android. Переваги:

  • знайти користувача легко за номером або ніком;
  • підходить для великих корпорацій, оскільки можна приєднати багато учасників;
  • зручний не лише для відео- та аудіорозмов, але й для групових чатів.

Skype — безкоштовна програма. її легко встановити на будь-який пристрій. Реєстрація та підтвердження особистості не займе багато часу.

Zoom: для відеоконференцій та групових тренінгів

Простір у додатку можна розділити на декілька умовних кімнат. Це зручно при тестуванні, оцінці якостей співробітників різних відділів. Переваги Zoom:

  • посилання на мітинги можна створювати заздалегідь;
  • під час онлайн-зустрічі учасники бачать один одного;
  • можна залишати коментарі, якщо виникають питання.

Zoom можна не встановлювати, а користуватися ним через браузер. Ця програма підходить для онлайн-тренінгів, уроків, майстер-класів та іншого. Вона доступна з будь-яких пристроїв, операційна система не має значення. Zoom — популярний сервіс для дистанційного навчання. Його легко використовувати для бізнесу та навчання і проведення конференцій.