Люди, що п’ють, і вживають більше білкової їжі, менш схильні до ожиріння, такого висновку дійшли вчені з Сіднейського університету. Робота вчених була представлена ​​на Міжнародному конгресі з ожиріння в  Мельбурні.

У дослідженні використовувалися дані про 9341 дорослих людей, які взяли участь у 24-годинному аналізі їх харчування. У ході експерименту вчені відстежували їхні харчові звички.

З усіх учасників 40% повідомили, що вживали алкоголь того дня. Як виявилося, вони віддавали більше переваги жирнішій, білковій їжі (наприклад, горіхи, чіпси, шашлик і т.д.), ніж ті, хто не пив. Вони також споживали набагато більше калорій, ніж друга група.

Дві третини п’ючих вибрали продукти з високим вмістом білків, але низьким вмістом вуглеводів та жирів, такі як пісне м’ясо, птиця, морепродукти, горіхи та бобові. Вони споживали в середньому 1749 калорій, що приблизно на 577 калорій менше кількості, необхідної дорослій людині для підтримки своєї ваги. Одна третина п’ючих віддавала перевагу шкідливішим закускам, наприклад, чіпсам. Вони споживали в середньому 3051 калорій, що на 813 більше, ніж їхня добова потреба людини.

Відомо, що алкоголь підвищує апетит, особливо до несолодкої їжі. Дослідження показали, що рівні FGF-21, гормону, що підвищує апетит до білків та пригнічує апетит до солодкого, підвищуються після вживання алкоголю», – зазначили вчені.