17 вересня ФК ЛНЗ Черкаси у матчі сьомого туру VBET Ліги на своєму полі приймав одного з лідерів чемпіонату – львівський “Рух”.

Обидві команди активно розпочали поєдинок і намагалися подовгу розігрувати свої атаки. Проте завершальних ударів в рамку воріт в дебюті гри не було. Суперники великими силами відходили в оборону, і пройти захисні редути було непросто.

І все ж, черкасці зуміли першими відкрити рахунок. Слюбик невдало зупинив м’яч, який підхопив Норенков і влучно пробив у ближній кут. Після пропущеного голу львів’яни ще більше активізувалися, але черкаська команда вдало оборонялася і небезпечних моментів біля воріт Пенькова не виникало.

Львів’яни додали після перерви. Обрізка від ЛНЗ у центрі поля – і гості одразу організували атаку правим флангом, вивівши на побачення з Пеньковим Квасницю, який з гострого кута поцілив під дальню стійку.

Нічийний результат не влаштовував жодну з команд, і в останній третині матчу вболівальники побачили відкриту гру на зустрічних курсах. Та Фортуна цього дня явно була на боці ЛНЗ. Прядун скористався метушнею у штрафному майданчику суперника і ударом у падінні завдав вирішального пострілу.

2:1 – ЛНЗ здобуває важливу перемогу і завдає першої поразки “Руху” в чемпіонаті.

17 вересня 2023 року. Чемпіонат України-2023/2024. VBET Ліга. 7 тур. Черкаси. Стадіон «Черкаси Арена».

ЛНЗ – «Рух» – 2:1

Голи: Норенков, 36, Прядун, 86 – Квасниця, 63.

Попередження: Пасіч, 7, Калюжний, 89 – Притула, 38, Едсон, 47, Слюбик, 55, Сапуга, 78.

ЛНЗ: Пеньков – Стасюк, Лопирьонок, Калюжний, Муравський, Норенков – Наумець (Тищенко, 76), Бойко (Тарасенко, 88), Олійник (Селін, 76), Пасіч (Шестаков, 68) – Хобленко (Прядун, 68).

Запасні: Самойленко, Дубовий, Насонов, Банада, Савін, Копил, Хамелюк.

«Рух»: Ледвій – Сич, Слюбик, Дідик, Роман – Едсон (Федор, 65) – Руніч (Квасниця, 56), Сапуга, Притула (Таллес, 56), Соломон (Пастух, 84) – Климчук.

Запасні: Паньків, Довгий, Холод, Альваренга, Підгурський, Мисик, Теслюк, Лях.

Олег Устименко