13 травня заступник міського голови Юрій Ботнар та директор департаменту освіти Сергій Воронов провели нараду з ініціативною групою батьків дошкільнят, що просять відновити роботу черкаських садочків.

“Свободівці” поділяють вимоги батьків, адже після послаблення карантину, черкасці можуть працювати, та хочуть, аби у робочий час їхні діти могли виховуватися у дитячих садочках, передає ЧЕСНО з посиланням на пресслужбу Черкаської обласної організації ВО “Свобода”.

“Цілком поділяю та підтримую цю позицію. Звісно ж, за умови дотримання усіх актуальних санітарних норм та заходів безпеки. Переконаний, що нам усім варто було б пікетувати із цими вимогами уряд, що взагалі не передбачає жодних наслідків власних рішень. Натомість кроки Кабінету міністрів є виключно популістичними діями політиканів, що намагаються зберегти рештки народної довіри і зумовлені тиском місцевих громад, зокрема громади Черкас”, – зазначив під час зустрічі Юрій Ботнар.

За результатами обговорення ініціативна група звернулась до “свободівців” із офіційною заявою, резолюцією пікету та підписами на підтримку відновлення роботи садочків. Юрій Ботнар дав доручення директору департаменту освіти підготувати проєкт рішення про відновлення роботи садочків.

“Ми підготуємо відповідний проєкт рішення. Надалі його має затвердити виконавчий комітет. Впевнений, що зробимо все можливе аби підтримати батьків у цей складний час та забезпечимо дошкільнятам належні умови з дотриманням усіх заходів безпеки”, – запевнив Сергій Воронов.

Окрім того, батьки звернулися до міського голови Анатолія Бондаренка із проханням винести це питання на розгляд комісії з питань ТЕБ та НС і виконкому.

Команда Черкаської Свободи зазначає, що підтримає це питання голосуванням у разі винесення його на розгляд виконкому. А також наполягатиме на створенні усіх необхідних заходів безпеки для унеможливлення спалаху пандемії у освітніх закладах.